O tânără din Timișoara a salvat sute de păsări rănite

Foto: Pixabay

Peste 700 de păsări rănite sunt îngrijite de o femeie din Timișoara, într-un adăpost pe care l-a realizat în orașul din vestul țării.

Sanctuarul pentru păsări ”Sepale”, unic în vestul României, a fost realizat de către Silvia Moldovan, o absolventă a Facultăţii de Arte din Timişoara.

Printre păsările pe care le îngrijește tânăra sunt porumbei, gaițe, ciori, vrăbii, mierle, coțofene, grauri sau păsări de curte.

„Totul a început acum zece ani, când am început să găsesc păsări bolnave pe stradă şi nu aveam cui să le dau, nu avea cine să facă ce fac eu acum. Şi pur şi simplu ştiu că a trebuit să mă descurc cu ele. Am adunat păsări cu handicap, am început să am experienţă, am început să învăţ singură lucruri şi aşa am ajuns dintr-una în alta. Nu am vrut să fac asta şi nici nu mi-aş fi dorit. A venit de la sine, forţat şi nu am avut încotro. Adică nu era ceva de la care să pot să dau înapoi, pentru că aceste păsări depind de mine”, a povestit Silvia Moldovan pentru Mediafax.

Majoritatea păsărilor pe care le îngrijește tânăra de 35 de ani sunt porumbei. Păsările sălbatice rănite sunt eliberate în natură, după o perioadă de reabilitare.

Tânăra speră să își extindă proiectul într-un spațiu mai mare, însă, deocamdată, nu a găsit niciunul în apropiere. Pentru a reuşi să primească un teren pentru a realiza parcul păsărilor bolnave, Silvia Moldovan a înfiinţat, în urmă cu doi ani, Asociaţia Culturală şi Ecologică Sepale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.