O tânără a fost diagnosticată cu cancer terminal după ce timp de 5 ani li s-a plâns medicilor de simptome

Rebecca Gibson
Foto: GoFundMe

Rebecca Gibson, o femeie în vârstă de 36 de ani din Marea Britanie, a fost diagnosticată cu cancer intestinal în stadiu terminal la 5 ani după ce a mers la medicul de familie pentru a se plânge de simptome, relatează publicația „Mirror”.

Femeia din Manchester, care este mamă a 2 copii, a început să sângereze pentru prima dată în 2018, dar după o examinare i s-a spus că are doar un polip și că nu sunt motive de îngrijorare. Cinci ani mai târziu s-a descoperit că avea o tumoare de 10 cm și cancer în stadiul 4.

Tânăra a continuat să-și contacteze medicul de familie cu privire la simptomele sale, dar i s-a spus că ar putea avea hemoroizi. Rebecca a început apoi să sufere de dureri grave de stomac, eructații cu miros de sulf și oboseală.

I s-a făcut o colonoscopie abia în ianuarie 2023, când medicii au descoperit că Rebecca avea o tumoare de 10 cm și cancer în stadiul 4. Vestea a „devastat-o”, a povestit britanica pentru sursa citată.

„Eram îngrijorată și nu m-am simțit susținută de medicii de familie, dar am avut încredere că dacă nu erau îngrijorați, atunci trebuie să fi fost în regulă”, a mai spus ea.

„Cu toate acestea, în toamna anului 2022 știam că ceva nu este în regulă. Am tot semnalat ce simptome am și am insistat pentru o colonoscopie urgentă. Mă rugasem [pentru o colonoscopie – n.r.] de ani de zile, dar niciodată nu am primit trimitere. Când am ajuns să fac colonoscopia știam că este cancer. Cu toate acestea, să ți se spună că au găsit o tumoare de 10 cm care mi-a perforat intestinul și care s-a răspândit a fost absolut devastator”, a relatat Rebecca.

„Nimic nu m-a pregătit pentru acel moment. Mi-a fost greu să accept și m-am gândit imediat la cât timp am avut probleme și dacă cancerul ar fi putut fi diagnosticat mai devreme”, a completat ea.

Rebeccăi i s-a spus că tumoarea ei era inoperabilă în acel moment, așa că a început o cură de chimioterapie. Ulterior, vara trecută, chirurgii i-au îndepărtat tumora și ovarele, deoarece cancerul se răspândise.

Dar, în urma unor teste suplimentare, Rebeccăi i s-a spus că are cancer și la ficat și la plămânul drept.

„De la diagnostic, fiecare aspect al vieții mele s-a schimbat. Mi-am pierdut identitatea. Felul în care arăt este ceva care m-a afectat masiv. Sunt în mod constant extenuată și petrec majoritatea zilelor întinsă pe canapea, deoarece am dureri foarte mari și nu mă pot ridica”, a povestit tânăra, care are 2 copii, în vârstă de 17 și de 3 ani.

Rebecca Gibson
Foto: GoFundMe

„Înainte de diagnostic eram activă și îmi plăcea să merg cu bicicleta, să înot, să plimb câinele. Aveam un job de succes și un plan de carieră și mă bucuram de vacanțele în familie. Wayne s-a transformat din partenerul meu în îngrijitorul meu”, a mai spus fosta asistentă socială.

Rebecca a făcut chimioterapie dar, deoarece nu a avut prea mult efect, familia ei a realizat o pagină Go Fund Me pentru a obține bani pentru un medicament care nu este disponibil în NHS (sistemul public de sănătate din Marea Britanie).

„Sprijinul pe care l-am avut din partea familiei și a prietenilor mei a fost uimitor. Le sunt atât de recunoscătoare pentru tot ceea ce fac, dar este dificil să nu mă gândesc la viitor și la ce poate urma. Încerc să rămân puternică și să lupt cu cancerul, dar sunt conștientă că rămân fără opțiuni. Mă uit la tratamente care nu sunt disponibile în NHS deoarece vreau să fac absolut tot ce pot ca să fiu cu familia mea cât mai mult”, a declarat Rebecca.

Casa de avocatură Irwin Mitchell investighează acum dacă medicii ar fi putut face mai multe pentru a-i diagnostica cancerul mai devreme. Avocatul specializat în neglijență medicală, Shahin Master, speră să îi ofere Rebeccăi „răspunsurile pe care le merită”.

„Diagnosticul Rebeccăi a fost o lovitură devastatoare pentru ea și familia ei. Cu toții se luptă să se împace cu ceea ce ar putea însemna pentru viitorul lor. E de înțeles că Rebecca are îngrijorări serioase cu privire la îngrijirea primită, mai ales având în vedere numărul de întâlniri medicale pe care le-a avut și în care și-a exprimat îngrijorările”, a detaliat avocatul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.