O rocă a trecut prin acoperișul unei case în Hunedoara. Specialiștii au găsit sursa. Nu e un meteorit

FOTO: alba24.ro
FOTO: alba24.ro

Anchetatorii au găsit explicația incidentului în urma căruia acoperișul unei case din Hunedoara a fost spart de o rocă, iar alta a fost descoperită într-o curte.

Marți, două roci de dimensiuni mari s-au prăbușit, una prin acoperișul unei clădiri din zona Ceangă a Hunedoarei, locuite de o familie cu doi copii, iar cealaltă în curtea unui localnic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, rocile sunt reziduuri metalurgice (zgură) şi au fost aruncate în aer de la peste un kilometru distanţă, în urma unor activităţi de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara, potrivit Alba24.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăți de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăți de zgură, activitate desfășurată la aproximativ 1 km de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale desfășoară activități de excavare și colectare a deșeurilor metalice.

Polițiștii au  întocmit un dosar de cercetare penală pentru distrugere din culpă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.