O persoană aflată în carantină a aruncat bani pe geamul hotelului în care stătea în izolare. Are dosar penal

FOTO: GreatNews.ro
FOTO: GreatNews.ro

Parchetul Judecătoriei Ploiești a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor unui prahovean aflat în carantină la un hotel din localitatea Blejoi. Potrivit G4Media.ro, pe 16 martie, persoana aflată în carantină „a aruncat pe geamul imobilului diverse bunuri și o sumă de bani”.

Trei zile mai târziu, Poliția Blejoi a aflat, s-a sesizat din oficiu și i-a deschis dosar penal pentru că „nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirea coronaviruslui gripal COVID-19”. De altfel, doar ieri, 20 martie, Parchetul Judecătoriei Ploiești a deschis șase penale unor cetățeni care nu au respectat carantina sau izolare la domiciliu.

Tot în Ploiești, o altă persoană care trebuia să stea în izolare, a decis să-și serbeze ziua de naștere și a organizat o petrecere.

„La data de 19.03.2020,  organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Ploiești – Secția 3 Poliție au fost seisizate cu privire la faptul că, pe data de 18.03.2020, o persoană care avea obligația de a se afla în izolare la domiciliu nu a respectat măsura impusă de prevenire a răspândirii coronavirusului gripal COVID-19 și a organizat la domiciliul său o petrecere onomastică la care au participat șapte persoane”, a informat Poliția din Ploiești.

De asemenea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig au anunțat că au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce doi localnici nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au mers la piața orașului Avrig pentru a vinde fructe și legume, potrivit G4Media.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.