O nouă companie aeriană se lansează în România

FOTO: Leo_65/Pixabay.com
FOTO: Leo_65/Pixabay.com

Proprietarul Blue Air, Teodor Rada, urmează să lanseze o nouă companie aeriană. Hello Jets a primit autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și va fi cea mai nouă companie aeriană românească.

Recent, un avion Blue Air a trecut în flota noii firme înființate de Rada. Potrivit CEO Blue Air, Oana Petrescu, aeronava trecută în flota noii companii este una dintre cele de veche generație pe care, prin programul de reînnoire a flotei, Blue Air a decis să nu o mai utilizeze, fiind o aeronavă cu costuri de întreținere mari și locuri puține, care nu are parametrii necesari unei operări profitabile pentru modelul companiei de business.

Fiind practic neutilizată, am închiriat-o la Hello Jets, la un preț comparativ cu cel pentru aeronava similară pe care o avem închiriată unui operator din Africa, înca din 2019″, a declarat pentru Economica.net, Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Avionul închiriat este un Boeing 737-500, vechi de peste 31 de ani, cu o configurație de 126 de locuri. A intrat în flota Blue Air în 2009.

„Conform acordului cu Hello Jets, aceasta companie va avea un model de business orientat pe distanțe lungi și, implicit, o flotă de aeronave și destinații total diferite de cele ale Blue Air”, a mai declarat Oana Petrescu.

Anul trecut a apărut în România încă o companie aeriană. Este vorba despre Animawings, deținută în mare parte de proprietarul Christian Tour, Cristian Pandele. Compania efectuează în principal curse charter și de anul acesta a introdus și curse regulate către Paris, Catania și Napoli. Aeronavele Animawings au operat până acum peste 1.000 de zboruri.