O fetiță de 7 ani a fost lăsată în frig după ce a fost bătută de mama ei

FOTO; Captură Facebook
FOTO; Captură Facebook

O fetiță de 7 ani a fost bătută și lăsată în curte, în frig, de propria mamă. Scena a avut loc în satul Poșta din comuna gălățeană Gohor. Un vecin a filmat întreaga scenă. Acesta a mers la vecinii săi după ce a auzit țipete.

Când a ajuns acolo a văzut-o pe fetiță îmbrăcată sumar, doar în șosete, o bluză și un palton subțire. Potrivit bărbatului, copilul se ascundea în grădină de frica mamei. Când a ieșit la poartă, mama fetei mirosea puternic a alcool, iar în imagini se vede că abia se ține pe picioare.

Bărbatul care a descoperit totul a încercat să ia fetița la el, ca să îi dea să mănânce și să o îmbrace, însă mama acesteia s-a opus. În momentul în care mama încearcă să o ia din mâinile lui, copila a început să plângă și să strige că nu vrea cu mama.

Bărbatul a sunat la numărul de urgență 112, iar fetița este acum internată într-un centru de primire minori din Galați. Potrivit îngrijitorilor, fetița nu are urme de violență pe corp, însă este extrem de speriată și este consiliată psihologic.

A început o anchetă socială, iar până la pronunțarea unei instanțe, mama are drepturile părintești suspendate. Urmează să se analizeze și posibilitate de a fi decăzută din drepturi.

În paralel, polițiștii au deschis un dosar penal pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

„Copilul a fost preluat în regim de urgență în aceeași noapte, acum se află într-un centru de primire în regim de urgență din municipiul Galați. A fost evaluat psihologic și consiliat psihologic și în acest moment ne aflăm în etapa de evaluare inițială a cazului. Acest lucru înseamnă că vom face anchetă socială la domiciliul familiei pentru a analiza posibilitatea menținerii copilului în familia naturală lărgită și pentru a evita instituționalizarea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC, Tania Calcan, potrivit Digi24.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.