O femeie din Vâlcea a murit după ce a fost înțepată de un bondar. Cazul este extrem de rar

FOTO: woodypino/Pixabay.com
FOTO: woodypino/Pixabay.com

O femeie de 50 de ani, din satul Obislavu, comuna Grădiștea, județul Vâlcea a murit după ce a fost înțepată de un bondar, anunță Gazeta vâlceană. Persoana a intrat în șoc anafilactic, fiind găsită în stare de inconștiență de către cadrele medicale de la SMURD și Serviciul de Ambulanță Vâlcea. Din păcate, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, ea fiind declarată decedată.

Potrivit apropiaților, ea era la masă împreună cu familia, în holul locuinței, când a fost înțepată de bondar.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, spune că este foarte important ca în astfel de situații să se intervină de urgență.

„Este foarte greu să previi astfel de reacții de șoc anafilactic, care sunt foarte rare. Nu înseamnă că ne așteptăm ca acest șoc să apară frecvent, probabil e un caz la câteva mii.

Dacă trec câteva minute de la înțepătura unei insecte care duce la aceasta reacție alergică – sau dacă o persoană știe că are diverse forme de alergie la alimente, la insecte – și nu se intervine imediat, consecințele sunt greu de înlăturat.

Unele persoane știu că au astfel de probleme și au la îndemână cortizon injectabil, dar trebuie să știe să își facă injecția. Probleme pot apărea dacă persoanele cu alergii sunt în zone cu acces dificil”, a explicat medicul Marinescu, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.