O femeie a dat 2 click-uri și a pierdut 19.000 de lei. Cum au păcălit-o hoții

femeie telefon
Foto: Surprising_Shots / pixabay.com

O femeie de 62 de ani, din judeţul Iaşi, a rămas fără 19.000 de lei, după ce a dat click pe niște link-uri ce i-au fost trimise online, relatează observatornews.ro.

Ea a accesat un site care promitea câştiguri rapide prin investirea unor sume de bani (cumpărare de acţiuni la o societate comercială listată la bursa de valori).

Femeia și-a dat datele personale şi numărul de telefon, iar apoi a fost contactată pe o reţea de socializare de o persoană necunoscută care i-a transmis două link-uri în vederea instalării unor aplicaţii, a anunțat poliția într-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

După ce a dat click pe cele două linkuri, femeia a pierdut controlul telefonului. Persoane necunoscute i-au accesat aplicaţia bancară pe care o folosea şi au efectuat un transfer în valoare de 18.000 de lei. De asemenea, acestea au accesat şi un card bancar din care au transferat suma de 1.245 de lei.

Femeia a făcut plângere la poliție, iar autoritățile au deschis un dosar penal pentru înșelăciune.

Foto: Surprising_Shots / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.