O fată care a spus că e sechestrată, căutată de polițiști, jandarmi și o ambulanță

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

O adolescentă a sunat aseară la numărul de urgențe 112 pentru a anunța că este sechestrată într-un apartament din București. Acesta a indicat zona, însă nu a putut oferi detalii despre locul exact. Potrivit polițiștilor, fata a sunat de 3 ori de pe un număr și de zece ori de pe un alt număr.

Aria dată de STS pentru localizarea telefonului a fost foarte restrânsă, de doar 0,14 kilometri, respectiv 3 blocuri din cartierul Drumul Taberei.

Operațiunea de căutare, la care au participat mai multe echipaje de poliție, jandarmi și o ambulanță, a durat câteva ore. În cele din urmă, în jurul orei 2:00, fata, care are 16 ani și este din Constanța, a fost descoperită și a spus că, de fapt, a fost o farsă.

„Ce s-a întâmplat aseară, a fost o farsă iresponsabilă, care pune în mişcare dispozitive de forţe importante. Alături de forţe MAI au venit echipaje de la poliţia locală sector 6, dar şi cetăţeni care au vrut să se implice. După şase ore s-a terminat procedura cu totul, în jurul orei 22 ştiam că e o farsă.

A fost o situaţie mult mai complicată, fata a fost în mişcare.

Astfel de situaţii se întâmplă zilnic. Sunt câte 3 – 4 astfel de apeluri pe zi. Ieri, de exemplu, nu minor de 16 s-a jucat cu poliţia, dimineaţa, un altul de 11 ani.

Amenda ar trebui să fie mărită. În toate ţările membre UE sancţiunile sunt drastice la acest nivel. Nu doar amendă să fie, sunt ţări unde se plătesc cheltuielile pentru punerea în mişcare a dispozitivelor”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.