O echipă din Panciu s-a calificat la ”naționala” de Robotică

Echipa de robotică ”CYBERLIS76” a Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu s-a calificat la etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge România 2024.

Meciurile de calificare între cele 48 de echipe participante au avut loc în perioada 8-10 martie 2024, la Centrul de Evenimente AGORA din Iași.

Echipa de robotică CyberLIS76, a Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu, a câștigat LOCUL I LA Premiul THINK, al doilea mare premiu din competiție. Acest premiu se acordă echipei care descrie clar procesul de proiectare și construcție a robotului în portofoliul tehnic, descrierea traseului robotului de la idee la produsul final trebuind să fie bine documentată și susținută de calcule matematice, de concepte fizice bine explicate și aplicate și programare.

”Chiar dacă echipa este una rookie (începătoare) am demonstrat că pasiunea și munca în echipă pot face minuni. Așteptăm cu nerăbdare Naționala de la Iași”, a declarat profesorul coordonator Daniela Gavril.

Cei mai importanți sponsori ai echipei au fost chiar părinții de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu. Lor li s-au alăturat profesori ai liceului, o companie locală, Broderie Vrancea, dar și Consiliul Județean Vrancea.

Elevii care fac parte din echipa de robotică CyberLIS76 sunt Teodor-Octavian Piciorlung, Marco-Sebastian Mihalcea, Smaranda Luca, Angelina Păvalucă, George Cojocaru, George Pricope, Mircea Giană, Alex Matei, Mălina Vasile, Emanuel Nechita, Davide Boghian, Alexandru Holban-Ichim, Constantin Holban-Ichim, Maria-Veronica Holban-Ichim, Matei Popa, Iulia Filimon, Victor Bâra și Mihai Palade. Ei au fost sprijiniți de profesorii Daniela Gavril (matematică) și Alina Luca (fizică) și de profesorul-voluntar Maricica Apreutesei (informatică). Elevii l-au avut ca mentor pe inginerul Bogdan Grigoraș.

Iată și lista echipelor de la Regionala #4 Iași care se califică mai departe la etapa națională de la Iași:

2024 este al optulea an de FIRST Challenge în România, concurs organizat de asociația ”Nație prin Educație”, în parteneriat cu BRD Groupe Societe Generale. Regionala de la Iași este a patra de anul acesta, după cele de la București, Cluj și Arad. Etapa națională va avea loc la Iași, între 22 și 24 martie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.