O dronă a salvat viața unui adolescent de 14 ani care era în pericol să se înece

drona
Foto: parkti89 / pixabay.com

O dronă a salvat viața unui adolescent de 14 ani care era în pericol să se înece în largul unei plaje din Valencia, Spania, anunță Reuters.

Băiatul fusese prins de un curent puternic și nu mai putea înota singur până la mal.

Drona a lăsat să cadă în mare o vestă de salvare de care băiatul a reușit să se agațe chiar în momentul în care începuse să se scufunde. Vesta de salvare l-a ținut la suprafața apei până când o echipă de salvamari a ajuns la el.

„Când am ajuns am văzut că băiatul era într-o stare foarte proastă, aproape că nu mai avea energie ca să se mențină la suprafață, așa că am trimis vesta de salvare”, a declarat pentru Reuters Miguel Angel Pedrero, pilot de dronă pentru General Drones, firma care a furnizat tehnologia.

„Din cauza valurilor mari a fost o manevră complicată, dar până la urmă am reușit să îi dăm vesta și a putut să plutească până când salvamarii au ajuns la el cu un jet ski”, a mai spus el.

„Aceste câteva secunde în plus sunt vitale în unele cazuri”, a completat Pedrero.

Serviciul de drone-salvamar a fost lansat pe mai multe plaje din Spania. General Drones a început să îi ajute pe salvamari în anul 2017, în orașul Sagunto, aflat chiar la nord de Valencia. Acum, serviciul are peste 30 de piloți de drone care colaborează cu salvamarii pe 22 de plaje din Spania.

După ce a fost salvat, băiatul de 14 ani a fost dus la spital. A fost externat după 24 de ore. 140 de persoane s-au înecat în Spania în primele 6 luni ale anului 2022, cu 55% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Foto: parkti89 / pixabay.com