O Dacia 1300 recondiționată în totalitate, cu 60.000 de kilometri la bord, a fost scoasă la vânzare

Sursa foto: OLX.ro
Sursa foto: OLX.ro

Un autoturism Dacia 1300, care a fost recondiționată în totalitate, a fost scos la vânzare pe platforma OLX.

Mașina a fost fabricată în 1978 și are doar 60.000 de kilometri la bord. Piesele folosite la recondiționare au fost originale, potrivit proprietarului. Doar tapițeria nu e una originală, proprietarul optând pentru alb.

Proprietarul cere 15.000 de euro pe mașină, potrivit anunțului.

Istoria mașinii Dacia 1300 se leagă strâns de evoluția industriei auto în România și de eforturile de a crea un vehicul accesibil și robust pentru populație. Lansată în anul 1969, Dacia 1300 a reprezentat o realizare semnificativă pentru industria auto din țara noastră.

Dacia 1300 a fost rezultatul colaborării dintre România și compania franceză Renault. Acordul de cooperare a fost semnat în 1966, iar producția a început trei ani mai târziu la uzina Dacia din Mioveni. Modelul 1300 era o versiune licențiată a celebrului Renault 12, adaptată la condițiile specifice ale pieței auto din România.

Cu un design robust și funcțional, Dacia 1300 a fost proiectată să facă față cerințelor unui mediu de condus variat. În ciuda unor limitări tehnologice și a simplificărilor aduse în cadrul procesului de producție, Dacia 1300 a câștigat rapid popularitate în rândul șoferilor români datorită prețului accesibil și durabilității sale.

De-a lungul anilor, Dacia 1300 a suferit unele îmbunătățiri tehnice, dar a păstrat în esență același design de bază. În decursul decadelor, acest model a fost folosit în diverse domenii, de la transportul personal la flotele de taxi, contribuind la modernizarea parcului auto național.

Cu toate că Dacia 1300 a fost în cele din urmă înlocuită de modelele ulterioare ale companiei, precum Dacia Logan, amintirea sa rămâne întipărită în istoria automobilistică românească ca un simbol al perioadei de industrializare și dezvoltare economică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.