O conductă subterană de vodcă a fost descoperită între Ucraina și Moldova

conductă vodcă ucraina moldova
Sursa: Guvernul Ucrainei

O conductă de vodcă lungă de 300 de metri a fost descoperită în Ucraina. Conducta era folosită pentru a transporta alcool de contrabandă din Ucraina în Moldova, relatează vice.com.

Conducta de vodcă a fost descoperită de o patrulă de grăniceri în apropierea orașului Podilsk din sud-estul Ucrainei.

Potrivit Guvernului ucrainean, conducta era folosită pentru a transporta alcool de contrabandă din Ucraina în Moldova.

„Conducta din polietilenă de 300 de metri se întindea de la graniță până la locuința unui cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani. Anterior, conducta descoperită a fost folosită pentru a transfera ilegal alcool din Transnistria în Ucraina”, au anunțat autoritățile într-un comunicat de presă.

Potrivit vice.com, conducta de vodcă face parte dintr-o rețea mai mare de conducte construite în subteran de fosta Uniune Sovietică pentru a transporta vodcă rusească ieftină în țările învecinate, unde putea fi vândută mai scump.

O astfel de conductă, lungă de peste 3 kilometri, a fost descoperită în 2004 între Belarus și Lituania, iar în 2008 a fost identificată o conductă similară, lungă de 1,6 kilometri, între Rusia și Estonia. În 2013 a fost descoperită o altă conductă între Kazakhstan și Kyrgyzstan.

Guvernul ucrainean a anunțat că va demonta conducta.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.