O comună din România are stații de autobuz ca în Dubai

statie brazi prahova
Foto: promotor.ro

Autoritățile dintr-o localitate rurală din România au cumpărat 11 stații de autobuz moderne, după exemplul celor din Dubai, unul dintre cele mai bogate state din lume.

Stațiile moderne – toate prevăzute cu aer condiționat, hărți ale transportului în comun și monitoare – au fost instalate în comuna prahoveană Brazi și vor fi date în folosință în curând.

În total sunt 11 astfel de stații, care au costat circa 100.000 de euro. Potrivit presei locale, se așteapă montarea contorului de energie electrică și stațiile vor fi funcționale.

Stațiile au un design atrăgător și sunt construite din sticlă. Toate stațiile au uși care se închid ermetic și scaune. Stațiile au în dotare și calorifere, pentru a-i încălzi pe călători în perioada de iarnă.

Transportul în comun este asigurat în Brazi – ca și în multe orașe din țară – de firme private de transport cu licența de transport de la Consiliul Județean.

Localnicii din Brazi se plâng de starea multora dintre aceste mașini. Foarte multe mașini sunt cumpărate la mâna a doua din străinătate și au câteva sute de mii de kilometri „la activ”. Alte nemulțumiri vizează șoferii acestor mașini, deseori neatenți la drum.

statii autobuz dubai
Stații de autobuz din Dubai

Brazi este o comună din Prahova formată din șase sate. Circa 8000 de oameni locuiesc aici. În satul Brazii de Sus poate fi vizitat interesantul conac Nicolau, construit în secolul XIX. Un alt obiectiv important este biserica de lemn ”Sfânta Treime”, de secol XVIII, din satul Stejaru.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.