O bunică de 56 de ani este însărcinată cu viitoarea sa nepoată

mamă surogat
Foto: cambriairene (Instagram)

O femeie de 56 de ani din statul Utah, Statele Unite, este însărcinată cu copilul conceput de fiul și nora sa. Deoarece tânăra nu mai poate purta în pântece un bebeluș, soacra ei a decis să o ajute, relatează publicația today.com.

După ce a născut a doua pereche de gemeni, Cambria Hauck din Utah a trebuit să fie supusă unei operații de urgență prin care i-a fost scos uterul. După operația de histerectomie nu mai putea să rămână însărcinată.

Femeia în vârstă de 30 de ani își mai dorea însă copii, mai ales deoarece ea și soțul său, Jeff, urmaseră tratamente de fertilitate și mai aveau embrioni nefolosiți.

„Pur și simplu am simțit că trebuie să le spun că pot eu să duc sarcina”, a povestit Nancy Hauck. „Eu născusem 5 copii de-a lungul timpului, însă cu peste 20 de ani în urmă”, completat ea.

„Știam că mai puteam folosi embrionii numai dacă apelam la o mamă-surogat. Așa că atunci când Nancy a venit la noi… știu că cei mai mulți oameni ar spune „Doamne, e o nebunie”, dar noi nu am simțit așa ceva. Discuția a fost atât de liniștită și eram atât de împăcați cu întreaga experiență”, a relatat Cambria.

Din cauza vârstei înaintate, starea de sănătate a lui Nancy a fost examinată minuțios de medici.

„Doctorii au stabilit că sunt o candidată bună, ceea ce a fost o surprinză uriașă pentru mine”, a explicat Nancy. La 6 zile după implantarea embrionului, familia a primit o veste bună: Nancy era însărcinată.

Ea va naște în luna noiembrie o fetiță pe care familia o va numi Hannah.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.