Noul primar al Timișoarei a intrat în izolare după ce s-a întâlnit cu o persoană infectată cu coronavirus

Dominic Fritz Foto: Facebook/arhivă personală
Dominic Fritz Foto: Facebook/arhivă personală

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a intrat miercuri în autoizolare, după ce a aflat că unul dintre oamenii cu care s-a întâlnit zilele trecute a fost confirmat ulterior cu coronavirus.

„Luni m-am întâlnit cu o persoană care a aflat aseară că are Covid-19. Am purtat mască, am păstrat distanța, sunt bine. Dar, ca o măsură de precauție și pentru a elimina orice risc, am decis să mă auto-izolez. Am făcut un test azi dimineață și voi rămâne acasă, în așteptarea rezultatului.

Voi repeta testul pentru mai multă siguranță, la sfârșitul acestei săptămâni. În timpul ăsta voi continua să lucrez cu echipa mea la pregătirea preluării mandatului și voi ține întâlniri oficiale online. Vă țin la curent!”, a anunțat Dominic Fritz miercuri dimineață pe Facebook.

La începutul săptămânii și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a intrat în izolare și a anunțat că a făcut testul COVID-19 după ce a aflat că a participat la o emisiune la care moderatorul a aflat ulterior că are coronavirus. Rezultatul testului a fost negativ.

Și premierul Ludovic Orban a intrat în contact cu moderatorul emisiunii. Testul a ieșit negativ, dar a rămas în carantină.

„Am făcut testul COVID-19 şi am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi (luni – n.r.) că este posibil să fi fost expus contactării virusului”, anunţă pe Facebook Nicuşor Dan.

El mai spune că, în afara emisiunilor tv, a purtat permanent mască.

„Militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii. Revin curând – cu veşti bune, sper”, conchide Nicuşor Dan.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.