Nicușor Dan își face testul coronavirus: „Am fost într-o emisiune TV”

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Facebook

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost prezent, miercuri, la emisiunea TV unde premierul Ludovic Orban a intrat în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus. Acesta a spus că se va testa astăzi și că nu intră în izolare pentru că nu este, conform definiției de caz, un contact direct.

„Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa (persoana confirmată cu COVID-19 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez, ca să fie lucrurile foarte clare.

Există o reglementare. Conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală (de a mă izola – n.red.)”, a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Întrebat care este diferența dintre prezența sa și cea a lui Ludovic Orban în studioul de televiziune unde a intrat în contact cu persoana confirmată cu COVID, Nicușor Dan a răspuns: “N-o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul când acest contact a avut loc, însă în acest moment legea sau cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să mă testez”.

Premierul Ludovic Orban s-a izolat și a făcut test pentru coronavirus. Șeful Guvernului a participat la o emisiune de televiziune alături de o persoană confirmată pozitiv.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată într-un comunicat al Guvernului. Premierul Ludovic Orban s-a izolat pentru moment.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.