Nicușor Dan: ”Firea-Pandele, probabil cea mai bogată ”famiglie” din PSD”

Gabriela Firea și Florentin Pandele. Foto: Captură Youtube

Nicușor Dan, care încearcă să o înlocuiască pe Gabriela Firea la conducerea Primăriei Capitalei, a prezentat o listă cu 33 de nume, care ar asigura ”controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici” și sub influența totală a cuplului Firea-Pandele.

Acuzat de fel de fel de matrapazlâcuri de tabăra PSD, Nicușor Dan a trecut și el la atacuri:

”Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii.
Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii din companiile municipale și s-au scurs zeci și sute de milioane de euro, care au hrănit firmele de casă ale lui Firea-Pandele, probabil cea mai bogată „famiglie” din PSD la nivel național”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Cine sunt cei vizați de Nicușor Dan

Speranța Cliseru, fost prefect al Capitalei, actual consilier al Gabrielei Firea și inculpată în dosarul Flota, alături de actualul primar al Voluntariului, Florentin Pandele.

Mihai Daniel Rășică, directorul general al Politiei Locale București și preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje, și finul lui Florentin Pandele.

Mihaela Vizireanu, directorul de Personal al Poliției Locale, venită tot de la Primăria Voluntari, fostă subordonată a primarului Pandele, angajată prin transfer de la o societate privată.

Vasilica Georgiana Trifu (iubita lui Mohamed, nașul cuplului Firea) este director general al Centrului pentru Tineret al Municipiului București (CTMB), fost inspector de specialitate în Corpul de Control al Primarului General, fost inspector de specialitate la buget în cadrul ASSMB, fost inspector ANAF.

Andrei Răzvan Trifu, fostul soț al Georgianei Trifu, este inspector proceduri achiziții ASSMB, iar sora Goergianei Trifu – Gina Mariana Mitroi – ocupă funcția de director general adjunct la Compania Municipală Cimitire București.

Lucian Voicu este director exectutiv la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. A fost inspector în Primăria Voluntari, condusă de soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.

Alina Tarcevschi este nașa și șefa de cabinet a primarului Gabriela Firea.