Nicolae Burnete, ministrul Cercetării și Inovării, și-a dat demisia

Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Guvernul condus de Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Nicolae Burnete, Ministrul Cercetării și Inovării, și-a dat demisia vineri, 31 august, a anunțat instituția printr-un comunicat de presă.

„Ministrul Cercetării și Inovării prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului”, se arată în comunicat.

Fostul ministru mai arată că, cel puțin deocamdată, nu dorește să ofere explicații pentru gestul său: „Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă”.

Decizia sa de a demisiona vine în contextul în care sâmbătă, la Neptun, Viorica Dăncilă va prezenta o evaluare a miniștrilor din Guvernul pe care îl conduce.

Cine este Nicolae Burnete

Burnete a preluat funcția de ministru al Cercetării și Inovării la data de 29 ianuarie 2018, în momentul în care Guvernul Viorica Dăncilă a înlocuit Guvernul Mihai Tudose.

Înainte să ocupe funcția de ministru al Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete a fost președintele Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Anterior, în perioada 2013 – 2016, el a fost director al Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Între 2004 și 2012 a fost decan al Facultății de Mecanică din cadrul aceleiași universități, iar între 2000 și 2004 a fost șef de catedră la Catedra de Autovehicule Rutiere și Mașini Agricole de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Nicolae Burnete a absolvit cursurile Institutului Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, unde a fost șef de promoție.

nicolae burnete
Nicolae Burnete. Foto: Guvernul României

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.