Niciun candidat pentru preluarea șefiei DNA. Ce spune Tudorel Toader

Tudore Toader FOTO: Gov.ro
Tudore Toader FOTO: Gov.ro

Tudorel Toader a recunoscut că niciun procuror nu s-a înscris încă pentru a prelua conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Ministrul Justiției este de părere, însă, că numărul candidaților va fi unul mare.

„Fiți de acord că nu monitorizez în fiecare minut. Ieri (n.r. – miercuri), pe la orele 10, nu era nimeni. Eu spun așa, să așteptăm până luni, să vedem dacă se va înscrie cineva. Convingerea mea e că se vor înscrie mai mulți decât atunci când a fost procedura pentru DIICOT”, a declarat Tudorel Toader.

Procurorii care vor să preia postul ocupat până în urmă cu câteva săptămâni de Laura Codruța Kovesi trebuie să depună dosarul până în 30 iulie.

Concursul a început în urmă cu zece zile. Procurorii pot să își manifeste dorința de a prelua funcția de conducere a DNA prin depunerea dosarului al sediul Ministerului Justiției din București, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741.

Care este procedura de numire a noului șef al DNA

Ministerul va evalua apoi fiecare candidat în parte în cadrul unei comisii din care va face parte și Tudorel Toader.

Succesorul Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA va fi numit de preşedintele Klaus Iohannis, care va primi propunerea de la Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Preşedintele poate refuza de oricâte ori vrea propunerile ministrului, însă dacă modificările legislative făcute de PSD și ALDE vor intra în vigoare, refuzul poate fi făcut o singură dată.