Nelu Tătaru: ”Situația nu a scăpat de sub control. Trăim un episod pe care nu l-a dorit nimeni”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că fiecare dintre noi purtăm o parte din vină pentru evoluția îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus din România.

Numărul de cazuri pozitive a explodat în ultimele săptămâni în România, sărind de la câteva sute de cazuri zilnice, la peste o mie.

”În opinia mea, situația nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele și săptămânile, chiar lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia. Suntem în acel moment în care ne uitam spre vamă ce va veni de sărbătorile pascale”, a declarat Tătaru la Antena 3.

”Cam asta se întâmplă și astăzi, numai că astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a adăugat ministrul.

El a vorbit și despre o posibilă revenire la starea de urgență.

”Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a precizat Tătaru.

”Am trecut mai ușor decât alții într-o primă etapă și poate plătim succesul nostru, alții crezând că n-a fost nimic. A venit un moment în care toți ar trebui să ne întoarcem și să apreciem ce-a fost în primele patru luni, munca unui corp medical, și să facem cu toții un efort, poate să revenim, în două săptămâni sau trei săptămâni, când se va consuma acest moment al bolii pentru cei care au în acest moment infecția, pe o pantă care să ne stabilizeze și apoi să meargă descendent”, a concluzionat ministrul Sănătății.