Nelu Tătaru e optimist: Epidemia de COVID-19 dă semne de stabilizare

nelu tătaru
Foto: Pagina de Facebook Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a declarat că vor urma câteva zile cu un număr mai mic de cazuri pozitive, dar că respectarea regulilor sanitare rămâne foarte importantă.

”Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat și condițiile în care se vor putea deschide restaurantele. Cea mai importantă dintre ele pare să fie scăderea numărului de cazuri pozitive.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a adăugat Nelu Tătaru.