Nelu Tătaru: ”Asimptomaticii vor fi internați și evaluați în primele 48 de ore”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Ministrul Sănătății a făcut câteva precizări legate de noile proceduri ale autorităților în lupta cu pandemia de coronavirus.

După lungi dezbateri cu parlamentarii din Comisia Juridică, Nelu Tătaru s-a declarat încrezător că noua lege a izolării și carantinei va trece de Senat și va intra cât mai repede în vigoare.

”Internarea asimptomaticilor cu evaluarea în maxim 48 ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid, iar pentru cei simptomatici, în funcție de simptomatologie, vor urma internarea în spital, până la ameliorare, cu condiția că, dacă e mai devreme de 14 zile, să meargă în izolare”, a spus Nelu Tătaru, citat de Digi24.

Tătaru a spus că ”fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare la spital în primele 48 de ore”, detaliind: ”Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat”.

Tătaru: Copiii cu părinții infectați cu coronavirus ”nu vor fi luați de stat”

”Direcția de Sănătate Publică va da și actul administrativ la 48 de ore, dacă să rămâne internat, dacă să plece la domiciliu în izolare. Medicul propune și recomandă. Decizia administrativă e luată de DSP”, a subliniat ministrul liberal.

Cât desprte copiii cu ambii părinți infectați cu coronavirus, Tătaru a dat asigurări: ”Rămân în custodia familiei până la rudele de gradul 4. Nu vor fi luați de stat”.

Mai mult, Tătaru spune că starea de alertă va fi menținută pentru siguranța cetățenilor României, dar că se vor putea organiza alegeri.