Nelu Tătaru, apel disperat: ”Populația civilă este cea care previne. Respectați restricțiile!”

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut o declarație de presă de la Palatul Victoria în care le-a cerut din nou românilor să se apere de coronavirus.

Vorbind repezit chiar și cu masca pe față, Nelu Tătaru a enumerat din nou motivele pentru care românii ar trebui să se protejeze de noul coronavirus și a cerut înțelegere și obediență.

”Sistemele medicale încă rezistă”, a dat asigurări Tătaru, adăugând în stilul său caracteristic: ”Dar recomandarea noastră este de a nu le forța”.

”Este un moment pe care îl readucem în atenția tuturor – menținem același trend ascendent, în pofida restricțiilor impuse, care trebuie respectate. Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile”, a mai spus ministrul Sănătății în ziua în care România aproape a ajuns la 3.000 de noi infectări în doar 24 de ore.

”Am relaxat niște activități de la 1 septembrie, în condițiile unor norme. Acum, când indicele a trecut de 1,5 am fost nevoiți să restricționăm acele activități. În măsura în care indicele revine sub 1,5, revenim și noi asupra restricțiilor”, a continuat în același stil repezit Tătaru.

”Cele 226 de spitale suport COVID din toată țara au capacitatea de adaptare la numărul de cazuri, dar personalul medical este același de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3000 de cazuri pe zi”, a explicat Tătaru, care atrage atenția că ”personalul medical este cel care se expune”.

”Restricțiile reimpuse își vor face efectul în 10-14 zile. Haideți să fim cu toții solidari. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”, a concluzionat ministrul liberal.