Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR s-au blocat din nou după doar două ore

negocieri guvern
Sursa: Alianța USR-PLUS

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, însă după doar două ore discuțiile s-au blocat, relatează hotnews.ro.

Așa cum s-a întâmplat și sâmbătă, 12 decembrie, liderii celor 3 partide nu au reușit să se înțeleagă asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului.

Poziția de lider al Camerei Deputaților este vizată atât de Ludovic Orban de la PNL, cât și de Dan Barna de la USR-PLUS. Cei de la USR-PLUS au spus că renunță la această funcție dacă obțin funcția de premier, pentru care l-au propus pe Dacian Cioloș.

Potrivit sursei citate, singurul progres înregistrat la negocierile dintre cele 3 partide a fost un acord politic anti-traseism, propus de UDMR, și care a fost acceptat și de PNL și de USR-PLUS.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor citate de hotnews.ro, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. Liderii celor trei partide au convenit să se vadă din nou după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni.

Fiecare partid va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.