NATO: Sunt încercări de destabilizare în Republica Moldova, ar putea exista acțiuni de provocare sub steag fals

maia sandu
Foto: Pagina de Facebook Maia Sandu

NATO transmite că ar putea exista acțiuni de provocare în Republica Moldova, sub steag fals. Deocamdată nu se văd și riscuri militare iminenete pentru această țară. Este vorba mai degrabă de a crea dificultăți forțelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Nu vedem riscuri militare iminente la adresa Republicii Moldova sau a Georgiei – o altă țară sub intensă presiune din partea Federației Ruse.

În schimb, anticipăm acțiuni de provocare, acțiuni sub drapel fals, nu atât de mult pentru a crea dificultăți Republicii Moldova, cât pentru a crea dificultăți forțelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa.

De aceea suntem extrem de atenți în sprijinul nostru și pentru țările care sunt sub o astfel de presiune, dar repet, la adresa Republicii Moldova nu vedem în acest moment riscuri iminente de natură militară. 

Încercări de destabilizare, în schimb, putem să spunem că ele sunt în derulare”, a declarat ajunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.