Muncitorii din Sri Lanka au fost angajați într-un alt oraș. Ce salarii vor primi

muncitori din sri lanka
Foto: Captură Digi24

34 de muncitori din Sri Lanka ce au fost concediați de o firmă din Botoșani după ce unul dintre ei s-a infectat cu noul coronavirus au fost angajați de filiala DeLonghi România din Cluj. Ei vor lucra la fabrica de componente electronice de la Jucu, anunță Digi24.

Neînțelegerile dintre muncitori și angajatorul din Botoșani, unde singalezii lucrau la o fabrică de confecții, au apărut în jurul datei de 8 mai, când unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19. Deoarece restul muncitorilor au refuzat să mai vină la muncă de teamă că s-ar putea îmbolnăvi și ei, angajatorul i-a concediat.

Ulterior, muncitorii au stat două săptămâni în carantină, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat o anchetă pentru a afla dacă patronii i-au concediat abuziv, potrivit Știrile TVR.

Acum, după intervenția autorităților care le-au prezentat mai multe oferte de angajare de la diverse companii, cei mai mulți dintre singalezi au ales să lucreze la Jucu. Aici, ei vor lucra ca operatori în linii de asamblare de aparatură electrocasnică.

Muncitorilor, care au ajuns la Jucu joi, 28 mai, li s-a efectuat triajul epidemiologic și le-a fost luată temperatura. Muncitorii singalezi vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, a anunţat compania, potrivit Digi24.

Muncitorii din Sri Lanka au semnat cu angajatorul contracte pentru șase luni, pentru început. Vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.500 de lei. De asemenea, ei vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii.

Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat pentru sursa citată că firma a ales să-i angajeze pe muncitorii din Sri Lanka pentru a ajuta niște oameni aflați într-o situație dificilă.