Mulți soldați ruși care au fost la Cernobîl au ajuns în stare gravă la spital

Reprezentanții Agenției Nucleare ucrainene Energoatom și ai Agenției Zonei Roșii din Ucraina transmit că mulți militari ai armatei ruse care au preluat controlul asupra fostei centrale nucleare de la Cernobîl la începutul invaziei, au ajuns la spital, după ce au fost radiați, în special când au trecut printr-o pădure foarte contaminată.

Potrivit La Stampa, soldații s-ar afla acum în Belarus, unde au fost transportați cu autobuze și internați într-un centu medical specializat. Mulți ar fi în stare foarte gravă, prezentând „simptome acute de expunere la material radioactiv”.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a transmis că va ancheta informațiile acestea și că deocamdată nu le poate confirma.

Agenția Națiunilor Unite a precizat că vizează o evaluare independentă a situației. Astfel, va deschise propria anchetă pentru a verifica informațiile furnizate de Kiev, relatează The Guardian.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.