Motivul pentru care 6 clienți au refuzat să plătească nota de 300 de lire la restaurant. Proprietara: „Vor încerca și alții”

nota de plată
Foto: edinburghlive.co.uk

Șase clienți scoțieni au refuzat să achite consumația la restaurant pe motiv că nu le-a plăcut mâncarea, relatează publicația edinburghlive.co.uk. Nota de plată se ridica la 300 de lire sterline.

Cei 6 bărbați au mâncat și au băut în localul Black Bull din Moffat, Dumfriesshire, Scoția, iar la final au refuzat să plătească nota în valoare de 300 de lire sterline pe motiv că „nu le-a plăcut mâncarea” și nu au avut o experiență plăcută.

Au plecat din restaurant fără să plătească, însă au fost escortați înapoi de poliție pentru a-și achita consumația.

Proprietara restaurantului, Janie Seaton, a declarat că deja de pe factură fuseseră eliminate felurile principale. „Cei șase ne-au spus că au fost nemulțumiți de felurile principale, așa că le-am scos de pe nota de plată”, a relatat femeia în vârstă de 52 de ani.

Ulterior însă, un bărbat din grup a venit la bar și a spus că nu vor plăti nici restul de 300 de lire sterline. Janie a replicat că nu pot pleca pur și simplu fără să plătească.

Potrivit proprietarei, grupul a susținut că experiența nu a fost „suficient de uimitoare” pentru a justifica plata.

„Atitudinea lor a fost tulburătoare și extrem de misogină față de mine și de managerul meu. Mi-am dat seama că va trebui să sun la poliție. În acel moment au plecat de la fața locului”, a relatat ea.

Un singur membru al grupului (o a șaptea persoană) și-a plătit consumația.

Janie a anunțat poliția, iar oamenii legii i-au găsit la hotel și i-au adus înapoi la restaurant la miezul nopții pentru a-și plăti nota.

Janie i-a lăudat pe polițiști, spunând că au fost „uimitori”: „Au vorbit cu cei șase, le-au explicat situația juridică și mi-au spus că acum vor plăti. I-au adus unul câte unul, cu câte un ofițer de poliție flancându-i de o parte și de alta. Poliția a stat acolo până când au făcut plata pentru a se asigura că nu mai era nicio problemă.”

Proprietara restaurantului a spus că astfel de incidente au devenit obișnuite și că a avut probleme similare de-a lungul anilor: „Dacă nu ar fi plătit ar fi trebuit să trec prin toate instanțele civile. Am simțit că trebuie să rămân pe poziție, o notă de 300 de lire neplătită ar fi fost o lovitură mare.

Dacă oamenii simt că pot să mă escrocheze și să scape, atunci vor încerca și alții. Cei șase hotărâseră pur și simplu că tot ce consumau în acea seară era gratuit.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.