Monica Anisie anunță ”suspendarea cursurilor față în față” în București

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile din București urmează să treacă la scenariul roșu, cel în care cursurile vor fi organizate doar online, începând de marți.

Vestea vine la scurt timp după ce rata de transmitere a noului coronavirus a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori, odată cu anunțarea ultimelor date ale epidemiei de către Grupul de Comunicare Strategică.

„De mâine (luni – n.r.) copiii merg la școală”, a spus, la Digi24, Anisie, precizând că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor o ia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, marți.

”DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a explicat ministrul care este procedura.

”Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a mai spus Anisie.

Ministrul spune că toate tabletele pentru elevii din București au fost deja distribuite, dar și că părinții vor putea fi plătiți printr-un ajutor de stat și dacă își iau liber de la locul de muncă pentru a sta cu copiii care nu mai merg la școală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.