Momentul în care Dumitru Buzatu e prins cu portbagajul plin de bani: „Sunt economiile mele” | VIDEO

dumitru buzatu șpagă
Foto: Captură Digi 24

Imaginile care surprind momentul în care Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, este oprit de anchetatori având 1,25 de milioane de lei primiți șpagă în portbagajul mașinii au ajuns în spațiul public.

În filmul realizat de oamenii legii se vede că Buzatu a fost oprit pe un drum de țară. În portbagajul mașinii sale se afla o geantă de culoare maro, cea care conținea mita primită de la omul de afaceri Emil Savin.

Banii fuseseră însă marcați de DNA, procurorii organizând flagrant delictul după ce Dumitru Buzatu a fost turnat de Savin.

Iată discuția dintre președintele Consiliului Județean Vaslui și anchetatori în momentul în care a fost prins:

Vă rog să ne spuneți geanta aceea a cui este.

A mea.

Și ce se află în ea?

Bani.

Și ce reprezintă acea sumă?

Sunt banii mei.

Sunt banii dumneavoastră?

Da.

Ce sumă se află în acea geantă?

Nu contează…

Păi dacă sunt ai dumneavoastră tre’ să știți.

Știu, da…

Din ce provine această sumă?

Economiile mele, care…

Sunt economiile dumneavoastră…

În geantă se aflau 25 de teancuri a câte 100 de bancnote de 500 de RON. În total, 1,25 de milioane de lei pe care Dumitru Buzatu îi primise de la omul de afaceri Emil Savin, patron al unei firme de construcții.

Potrivit DNA, banii reprezentau un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care Savin îl încheiase cu Consiliul Județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plata facturilor).

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.