Noi măsuri de relaxare. Când s-ar putea redeschide terasele și plajele

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, ținând cont de evoluția numărului de cazuri din ultimele zile nu se pune acum problema instituirii unor noi restricții. De asemenea, ministrul a mai spus, într-o intervenție la B1 TV, că dacă trendul descendent va continua, „ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie”.

Nelu Tătaru a mai spus că nu se ia în calcul, în contextul actual, instituirea de noi restricții în România.

„Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177.

Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul a mai spus că o evoluție favorabilă ar putea aduce noi măsuri de relaxare, printre care deschiderea teraselor.

„În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a mai spus Nelu Tătaru.

Însă, restaurantelor se vor deschide după ce se va constata cum a evoluat situația după deschiderea teraselor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.