Ministrul de Interne: Se analizează eliminarea purtării măștii în unele locuri de la 1 mai

mască de protecție
Foto: Engin_Akyurt / pixabay.com

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat la postul de televiziune Prima TV că până pe 1 mai autoritățile ar putea decide exceptarea purtării măștii „în vârful muntelui sau la plajă”, relatează hotnews.ro.

„În acest moment reglementarea de mască este în vigoare. Masca este obligatorie în spațiul public. Până pe 1 mai vom mai avea discuții în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și e posibil să discutăm despre eventualitatea de a limita purtarea măștii în anumite situații, în vârful muntelui sau la plajă”, a spus Bode.

Totodată, ministrul a afirmat că în minivacanţa de 1 Mai cluburile de pe litoral nu vor fi deschise. Cluburile nu au voie să funcționeze nici în noaptea de Înviere, a mai spus el.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Bode.

În minivacanţa de 1 Mai, conform legii, unităţile de cazare din cele 17 stațiuni de pe litoral trebuie să fie ocupate până la maximum 70% din capacitatea lor.

Foto: Engin_Akyurt / pixabay.com