Ministrul de Interne austriac: Astăzi votez împotriva extinderii Schengen cu România și Bulgaria

Gerhard Karner
Gerhard Karner

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a declarat, joi dimineață, înainte de Consiliul JAI, că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen.

„Am vorbit mai devreme cu colegii români. Cred că Austria își pune în joc reputația bună pe care o are în Europa de Est.  Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România și Bulgaria.

Este o greșeală ca un sistem care în multe locuri nu funcționează să fie extins. Anul acesta, în Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceștia, 75.000 nu erau înregistrați. Este o dovadă că sistemul nu funcționează”, a declarat acesta, pentru presa austriacă, înaintea ședinței JAI.

Karner a ignorat întrebările jurnaliștilor români prezenți la Bruxelles.

Astăzi doar Croația are șanse mari să fie admisă în Schengen, în timp ce împotriva României și Bulgariei votează împotrivă Austria. Bulgaria nu este susținută nici de Olanda.

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că mandatul său este să solicite dezbatere și vot pentru aderarea României la spațiul Schengen, iar „orice compromis în interesul României îl vom accepta”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.