Ministrul Agriculturii citează din fostul dictator al României: „președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”

florin barbu
Florin Barbu. Foto: Captură YouTube

Invitat într-o emisiune la postul de televiziune Euronews, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a citat din fostul dictator al României, pe care l-a numit „președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”.

„Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României (…) Da, domnul…președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el”, a declarat Barbu.

Declarația a fost făcută în contextul scandalului privind plata unei subvenții de 5 milioane de euro pentru recoltarea stufului din Delta Dunării către două firme apropiate de PSD-istul Paul Stănescu, la care au fost acționari până anul trecut fiul său și un consilier al acestuia.

Agenția pentru Plăți în Agricultură a blocat cerea de plată, iar afacerea legată de stuful din deltă este investigată acum și de Parchetul European.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.