Meteorologii au emis o avertizare meteo de ninsori și lapoviță. Care sunt regiunile afectate

cod galben de ninsori
Foto: skeeze / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori și lapoviță pentru unele regiuni din țară.

Interval de valabilitate: 19 martie, ora 10 – 21 martie, ora 20.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 19 martie ora 10:00 – 21 martie ora 20:00.

Intervalul 19 martie ora 10:00 – 20 martie ora 08:00

Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei.

Cerul va avea înnorări mai ales ziua, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Intervalul 20 martie ora 08:00 – 21 martie ora 08:00

Valorile termice vor fi în creștere față de ziua anterioară și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi de scurtă durată mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Intervalul 21 martie ora 08:00 – 21 martie ora 20:00

Valorile de temperatură se vor menține apropiate de cele specifice în ultima decadă a lunii martie, cu o maximă de 11…12 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi
intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.