Mesajul lui Mihai Șora pentru românii din Diaspora: „Nu s-ar putea mai devreme?”

FOTO: Mihai Șora/Facebook
FOTO: Mihai Șora/Facebook

Filosoful Mihai Șora s-a adresat românilor din diaspora, într-o postare pe Facebook. Acesta îi întreabă dacă nu ar putea organiza mai repede protestul anunțat pentru 10 august în Piața Victoriei.

„Dragă Diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august? Al vostru, îngrijorat, Mihai Şora”, a scris pe Facebook filosoful.

Postarea lui Mihai Șora a venit la câteva ore după ce Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, a anunțat că rămâne în fruntea PSD, la șefia Camerei Deputaților și a coaliției de guvernare și că va merge „până la capăt”.

Românii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a protesta în Piața Victoriei, pe 10 și 11 august.

La manifestaţia intitulată „Diaspora Acasă – Dragnea închide graniţele, că venim vreo trei milioane” şi-au anunţat prezenţa români din Austria, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sau Italia.

În jur de 150 de persoane au protestat și vinere seară, în Piața Victoriei, pe ploaie. Manifestații în fața clădirii Guvernului s-au anunțat și pentru seara aceasta.

La protestul care a avut loc miercuri seara în Piața Victoriei, la care au participat în jur de 7.000 de persoane, Mihai Șora a spus că a fost bruscat de jandarmi.

„Dacă un jandarm îmi spune „Mişcă-te mai încolo, moşule!”, nu mă supăr: pot înţelege că Jandarmeria română vrea să „elibereze” cutare metru pătrat din Piaţa Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viaţă de om).

Însă când 10-15 băieţi (musculoşi, bine hrăniţi şi echipaţi) mă turtesc în pătrăţelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de faţă, altceva decât ar trebui să fie”, spune scriitorul pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.