Mesajul de Paște al președintelui Klaus Iohannis: ”Să ne asumăm acest sacrificiu”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj românilor cu ocazia Sărbătorilor pascale, care se desfășoară sub rigorile distanțării sociale.

Cel mai ciudat Paște din istoria recentă, primul sărbătorit departe de biserici și – în multe cazuri – de familie, se va desfășura sub restricțiile impuse de Starea de Urgență, decretată din cauza pandemiei de coronavrius.

Președintele Klaus Iohannis, care a sărbătorit Paștele săptămâna trecută, a ținut să le transmită un mesaj și românilor ortodocși. Iată-l:

„Dragi români,

Vă doresc tuturor să întâmpinați Sfintele Paști în sănătate și pace sufletească!

Învierea Domnului este o celebrare a speranței într-un anotimp al renașterii. Biruința Vieții, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acest an mai mult decât oricând.

Pentru noi toți, lumina Învierii a fost întotdeauna un prilej de a ne bucura alături de familie și de cei apropiați de căldura locului pe care-l numim „acasă”. Din păcate, sărbătorile pascale de anul acesta ne găsesc într-o situație care ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine, în casă și prin rugăciune, lumina și binecuvântarea Învierii. În aceste zile, ne manifestăm iubirea față de cei dragi tocmai renunțând să-i avem lângă noi. Suntem însă mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forță care ne va da energia să depășim momentele dificile prin care trecem. Să ne asumăm acest sacrificiu și să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum și în rugăciune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi și pentru sufletele celor răpuși de epidemie.

Dragi români,

Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga omenire.

Vă urez să primiți Sfintele Paști cu sufletele luminate de iubire, speranță și credință!

Hristos a înviat!”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.