Mesajul catolicilor din România: ”Prima minune la îndemâna noastră este apa și săpunul”

Tatăl nostru modificare rugaciune

Preotul romano-catolic Francisc Doboș a oferit câteva recomandări credincioșilor, în ajunul epidemiei de coronavirus.

”Am intrat în Postul mare și-l trăim cu credință, dar și cu rațiune. Cu evlavie, dar și cu bun-simț.

Credința, mersul la liturghie, spovada nu sunt interzise, dimpotrivă, dar astea înseamnă, în contextul actual, că avem nevoie de măsuri sporite de igienă.

Prima minune care este la îndemâna noastră este apa și săpunul, spălatul des pe mâini. Atunci când strănutăm, să ne acoperim fața, să nu ne atingem fața înainte să ne spălăm pe mâini. Măsurile de bun simț. Credința nu le împiedică, dimpotrivă”, a spus Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, la Digi24.

Și Biserica Ortodoxă Română a făcut precizări clare în ultimele zile, instituind restricții și la sărutarea icoanelor, drept răspuns la pericolul unei epidemii cu COVID-19, un virus nou, nedescifrat complet de oamenii de știință.

„Credincioșilor li se recomandă să renunţe la gestul însemnării cu apă binecuvântată, pentru a evita atingerea aghiazmatarelor, şi să nu mai dea mâna cu ceilalţi participanţi la Sf. Liturghie, în momentul dăruirii semnului păcii. De asemenea, se va evita contactul direct al credincioșilor cu relicvarele, iar ministranții şi sacristanii vor avea și ei obligația de a se spăla pe mâini înaintea fiecărei celebrări liturgice”, se arată într-un mesaj al Arhiepiscopului Mitropolit de București, Aurel Percă.

Biserica Ortodoxă și coronavirusul: Credincioșii pot să nu mai sărute icoanele

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.