Mesaj Ro-Alert în Târgoviște: Un leu se plimbă prin oraș, rămâneţi în locuinţe!

Foto: Nel_Botha-NZ / pixabay.com
Foto: Nel_Botha-NZ / pixabay.com

Locuitorii din Târgoviște au fost alertați joi, prin sistemul Ro-Alert, că un leu se plimbă liber într-un cartier al orașului. La scurt timp a venit și un al doilea mesaj prin care era anunțată prezența leului în altă zonă, relatează Digi 24.

Leul a fost căutat de autorități, dar nu a fost găsit.

Primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10.52: „A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în mun. Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”.

Al doilea mesaj a fost dat la 11.34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux, în apropiere de prima locaţie.

Mesajele au fost trimise după ce un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării.

„Jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Județul Dâmbovița au acționat astăzi, 12 mai a.c., ca urmare a sesizărilor prin numărul unic de urgență 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată pe un câmp între cartierul Priseaca și municipiul Târgoviște”, a anunțat Jandarmeria Dâmbovița.

„Acțiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetație de pe câmpul din vecinătatea șoselei de centură a municipiului Târgoviște, unde a fost semnalată ultima dată prezența animalului sălbatic fiind folosite drone care au survolat zona și doi câini de vânătoare. În sprijinul echipelor prezente în teren au acționat și două echipaje SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor. Aceștia, alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali au purtat discuții cu cetățenii din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, pentru siguranța lor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Acțiunile de căutare au fost sistate în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic.

În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de echipe mixte alcătuite din jandarmi și polițiști.

Grădina Zoo Târgovişte a anunţat că leii pe care îi deține sunt în cuşti. Potrivit Digi 24, se pare că leul i-ar aparține unui cetățean care locuiește în zonă și că a mai scăpat și în trecut.

Foto: Nel_Botha-NZ / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.