Mesaj de la Moscova pentru susținătorii familiei tradiționale

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica, a distribuit pe pagina sa de Facebook un mesaj de la Patriarhul Kirill al Moscovei.

„Ne așteptăm ca toate forțele sociale sănătoase, indiferent de confesiune sau convingerile politice, să se consolideze pentru apărarea punctelor de vedere tradiționale privitoare la căsătorie, fără de care Europa nu poate avea viitor”, este mesajul de la Patriarhul Kirill al Moscovei, postat pe Facebook de Basilica.

Mesaje mai sunt și de la alți capi ai bisericii ortodoxe din Europa. „În vremuri de declin moral și de alte provocări, familia este chemată să-și întărească și să-și îngrijească membrii, pentru a-i ajuta să sporească în virtuțile creștine, ceea ce îi va face cetățeni liberi și membri cu drepturi depline ai societății”, este mesajul lui Neofit, Patriarhul Bulgariei.

Un alt îndemn vine de la Hristostom II, Arhiepiscopul Ciprului: „Cunoaștem foarte bine că viitorul fiecărei țări este plin de speranță numai atunci când există familii sănătoase.

Și mai ales familii care sunt pătrunse de înaltele idealuri creștine și experimentează toate acele lucruri care constituie și exprimă vatra familiei ca „biserica de acasă””.

Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii transmite, prin intemediul agenției de presă a BOR că „nicio relație între oameni nu poate fi mai înălțătoare și mai frumoasă decât o căsătorie creștină”.

Care sunt cultele care susțin referendumul? „Participarea tuturor cultelor din România la referendum este o mărturie în baza credinţei. Nu este o opţiune de ordin politic”, a spus marţi, 2 octombrie, Patriarhul Daniel la întrunirea Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România este o organizație de natură etică, autonomă, apolitică, non-guvernamentală, fără personalitate juridică și non-profit, format din următoarele 13 culte recunoscute: Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România, Biserica Evanghelică Luterană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Biserica Creștină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România, Federația Comunităților Evreiești din România și Cultul Musulman din România.

Biserica Evanghelică din România a postat la începutul săptămânii o comunicare pe site-ul oficial în care spune că există „motive importante, negative vorbesc împotriva participării la referendum” și că „scopul (n.r. al acestui referendum) este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.