Medicii raportează primele cazuri de „flurona” în România

test spitalul județean bistrița covid-19
Foto: Pagina de Facebook Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București declarară că sunt internați pacienți care prezintă „toate combinațiile de virus posibile: Covid cu gripă, Covid cu cu adenovirus, covid cu virusul sincțial respirator”.

Într-o intervenție la Digi24, medicul a precizat și că până acum nu s-au înregistrat cazuri atât de severe încât să pună în pericol viața pacienților.

Aceste infecții combinate, de gripă și covid în același timp, au fost denumite „flurona”. Termenul a fost folosit prima dată la începutul anului trecut de către specialiștii în sănătate. Practic, nu este vorba despre un nou virus, ci se folosește acest termen pentru a se descrie starea pacientului care este infectat în același timp cu cele două virusuri.

Medicii recomandă să se poarte mască în locuri aglomerate și spălatul pe mâini. Dacă apar simptome de gripă, e bine să ne adresăm medicului de familie la 24 de ore după ce au apărut acestea.

Dacă răceala se instalează treptat, în una până la trei zile, gripa debutează cu dureri musculare, frisoane, lăcrimarea ochilor, tuse seacă, durere în gât și congestie nazală. De asemenea, cei infectați au și febră mare, peste 38 de grade Celsius.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.