Medici de familie acuzați că au luat 105 lei / pacient, însă nu au oferit îngrijirea necesară

medic doctor
Foto: granderboy / pixabay.com

Mai mulți medici de familie din județul Brașov sunt anchetați de poliție pentru că ar fi obținut ilegal fonduri pentru monitorizarea stării de sănătate a pacienților bolnavi de COVID-19.

Medicii sunt suspectați că au primit 105 lei pentru fiecare pacient, însă în realitate ei nu au monitorizat starea de sănătate a bolnavilor.

Astfel, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov au solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Medicii au întocmit fișe de monitorizare telefonică zilnică pentru pacienți, care ar fi trebuit să beneficieze de consultație medicală la distanță.

În realitate însă, medicii ar fi introdus date false în documentele respective, pe care ulterior le-au trimis autorităților sanitare pentru a li se deconta suma de 105 lei pentru fiecare pacient.

Medicii au susținut că au făcut monitorizări zilnice, însă în realitate nu au comunicat cu pacienții infectați cu COVID-19, sau au vorbit cu ei doar în primele zile, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Joi, 25 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 17 percheziții domiciliare și au ridicat mai multe documente.

5 persoane au fost aduse la audieri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.