Masca de păr – Cum trebuie aplicată pentru efecte maxime

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Dacă ai încercat deja să incluzi aplicarea unei măști în ritualul de îngrijire a părului, dar nu ai fost mulțumită de rezultate, probabil că nu ai folosit-o corect. Multă lume crede că este suficient să aleagă un produs la întâmplare, fără să țină cont de tipul podoabei capilare, și să-l întindă pur și simplu pe părul uscat sau abia spălat. Adevărul este că trebuie să respecți un anumit ritual de folosire a acestor produse pentru îngrijirea părului, dacă îți dorești rezultate spectaculoase.

Iată cum trebuie să procedezi când folosești o mască de păr.

Alege masca de păr potrivită

Dacă ai părul tern și lipsit de vitalitate, vei avea nevoie de o mască de păr hidratantă, cu uleiuri hrănitoare. Dacă părul tău are un aspect deteriorat din cauza utilizării excesive a produselor de styling și a vopsirilor repetate, atunci este mai potrivită o mască specială cu ingrediente nutritive. În cazul părului gras, trebuie să optezi pentru mască în compoziția căreia se regăsește argila, foarte eficientă în cazul excesului de sebum. Important este să îți cunoști tipul firului de păr și să alegi produsul adecvat acestuia.

Folosește periodic masca de păr

De obicei, este recomandat să folosești săptămânal masca de păr, dar ar fi mai bine să citești instrucțiunile produsului înainte de a-l folosi. Unele măști necesită o aplicare mai frecventă, altele pot avea rezultate bune dacă sunt utilizate de două ori pe lună. Nu uita de acest pas important al ritualului tău de îngrijire a părului, dar fii atentă la instrucțiuni.

Aplică masca pe părul puțin umed

Masca se aplică, în general, pe părul puțin umed. După ce ieși din duș, acoperă-ți capul cu un prosop și așteaptă câteva minute înainte de a aplica produsul. Nu freca părul cu prosopul și nu folosi uscătorul cu aer cald. Totuși, e bine să știi că nu se întâmplă nimic grav dacă ești în criză de timp și aplici masca pe părul uscat. Las-o totuși să își facă efectul cel puțin douăzeci de minute, înainte de a-ți spăla părul cu șampon și balsam.

Aplică mai mult produs pe vârfuri, nu la rădăcină

Separă-ți părul în patru secțiuni pentru a fi mai ușor de manevrat și începe aplicarea măștii de la rădăcină spre vârf. Dacă părul ți se îngrașă ușor, încearcă să întinzi crema doar pe lungimea părului și pe vârfuri. Aici poți lăsa mai mult produs, pentru că vârfurile sunt cele mai expuse factorilor externi și se deteriorează cel mai repede. Descurcă părul folosind un pieptăn cu dinți rari și asigură-te că ai aplicat masca pe toată suprafața. Dacă ai părul creț, vei folosi doar degetele ca să te asiguri că ai distribuit uniform produsul.

Ai grijă la timpul de acționare

Și în această etapă trebuie să ții cont de instrucțiunile de pe ambalaj. Unele măști au un timp de acționare mai scurt, de numai zece minute, altele trebuie ținute pe păr chiar și o jumătate de oră. Nu păstra masca pe păr o perioadă mai lungă, crezând că astfel efectele sale se vor intensifica!

Acum, după ce ai aflat tot ce trebuie să știi despre aplicarea unei măști de păr, nu-ți rămâne decât să incluzi această etapă în ritualul tău de îngrijire. Alege o mască potrivită tipului tău de păr și testează-i efectul urmând sfaturile noastre.

FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.