Masca ar putea deveni obligatorie și pe stradă

Nelu Tătaru și Red Arafat
Nelu Tătaru și Red Arafat

Masca ar putea deveni obligatorie și pe stradă în România, dacă ritmul infectărilor se v menține crescut, potrivit secretarului de stat din MAI Raed Arafat. În acest moment, purtarea măștii este obligatorie în România și în aer liber doar dacă este vorba despre o zonă aglomerată, în anumite intervale de timp.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri”, a declarat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

Arafat a spus că s-a confruntat cu o situație în care o persoană a vrut să urce cu el în lift fără să poarte mască.

„Eu vă spun, astăzi dimineață, coborând în bloc, în lift, s-a deschis între etaje liftul să urce o domnișoară. Era fără mască. Am rugat-o să nu urce. Pur și simplu. Și acest lucru trebuie să-l facă oricare dintre noi. Am rugat-o să nu urce, pentru că nu avea mască. Dacă urca, cu siguranță reacția mea era să cobor eu și să aștept să iau alt lift. (…)

Asta ar fi fost reacția mea. Pentru că nu mai putem suporta acest lucru. În lift stai cu omul de la etajul 10 până la parter, deja dacă tușește, strănută sau nu poartă mască, poți să ieși de acolo infectat. Deci, nu merge!”, a mai spus Raed Arafat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.