Marian Godină se însoară. Cătușe în loc de inele pe invitațiile de nuntă

Marian Godină FOTO: Pagina personală de Facebook
Marian Godină. FOTO: Pagina personală de Facebook

Polițistul Marian Godină, devenit celebru în mediul online datorită mesajelor pline de umor publicate pe rețeaua de socializare Facebook, a anunțat că se însoară.

El a postat și invitațiile pe care le va folosi: în locul inelelor desenate de obicei pe invitații Godină a decis să folosească niște cătușe. Întreaga invitație este redactată sub forma unui proces-verbal, dar într-un stil amuzant.

„Iubita mea mi-a spus că își dorește niște invitații de nuntă originale. Au ieșit cam așa. Și uite cum, deși nu mai lucrez la rutieră, o să mă apuc de împărțit din nou amenzi”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Marian Godină se va căsători în 2018, la Biserica Sfânta Treime din Scheii Brașovului.

„Cunoscându-se în împrejurări necunoscute, dar favorabil, s-au îndrăgostit iremediabil și au devenit inseparabili. Fapta este prevăzută de art. 259 din Codul Civil și este sancționată cu obligarea de a trăi împreună pentru tot restul vieții. Pentru care, am încheiat prezentul proces-verbal, în numeroase exemplare, din care unul este înmânat familiei … pentru a fi martoră la începerea executării nesilite a sancțiunii”, este textul invitației.

Din luna decembrie, poliţistul Marian Godină nu mai lucrează la Serviciul Rutier din Braşov. El s-a transferat la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) Braşov. SAS se ocupă de jafuri, atacuri, răpiri, sechestrări etc comise de infractori înarmați, periculoși ori violenți.

Polițist de 10 ani, Marian Godină a devenit extrem de popular în mediul online datorită textelor și mesajelor pline de umor scrise pe Facebook prin care prezenta întâmplări din viața de polițist rutier.

Acum, pagina sa de autor are peste 450.000 de urmăritori.

Flash-uri din sens opus reprezintă volumul de debut al lui Marian Godină, care trece de la uniformă la condei, devenind autor cu acte în regulă. O carte actuală și amuzantă care se citește cu sufletul la gură: momente din viaţa de zi cu zi în care deseori te regăsești, povestiri cu tâlc, personaje savuroase și memorabile întâlnite în trafic, limbaj autentic presărat cu (auto)ironie și umor cât cuprinde”, se arată în descrierea cărții.

În vârstă de 31 de ani, Marian Godină a scris și cartea „În misiune cu Marian: Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”.

marian godină invitații de nuntă
Foto: Facebook
marian godină invitații de nuntă
Foto: Facebook

Recent, Marian Godină a criticat modificările la codurile penale pe care le-au propus parlamentarii români. Într-un mesaj pe Facebook el a descris în stilul său felul în care se vor desfășura în viitor perchezițiile poliției dacă modificările vor fi adoptate:

-Alo, bună ziua, de la poliție vă sunăm, deranjăm?
-Nu, spuneți vă rog!
-Știți…sunteți cercetat pentru trafic de droguri…
-Da, știu, am fost anunțat încă de când m-a reclamat bulangiul ăla. Abia aștept să audiați toți martorii, vreau să asist și eu la audieri, să-i văd și eu care sunt ăia, să le trimit niște bezele în timp ce declară…da-le-aș…
-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziție domiciliară. Bănuim că vă așteptați la asta. Mâine sunteți acasă?
– Păi după ce am fost anunțat că se face o investigație, normal că mă așteptam să vină mascații, că doar nu-l așteptam pe Moș Gerilă cu renii. Totuși, mâine am ceva treabă, nu puteți să ajungeți poimâine?
-Bine, atunci venim poimâine.
-De fapt veniți răspoimâine, că mai am câteva lucrușoare de aruncat și n-am timp mâine.
-Bine. Rămâne pe răspoimâine?
-Da, dar nu veniți și voi chiar la 6. Sunt puțin obo și plicti. Haideți pe la un 10.
-Ok. O zi bună!
-Auziți? Vedeți că las ușile deschise, să nu mai dea băieții ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneați prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos ușa cu tot cu toc.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.