Marele jaf de pe aeroportul Otopeni. Ofițeri ai MAPN și ISU, implicați în schema infracțională

locuri de muncă aeroport
Foto: Kang-min Liu (Flickr)

Mai mulți angajați ai Aeroportului Internațional ”Henri Coandă”, de lângă București, și unii lucrători ai unei firme de catering, sunt bănuiți că au furat produse de lux care ar fi trebuit vândute în avioane.

Polițiștii au reținut deja 20 de persoane în acest caz, iar alte 38 sunt plasate sub control judiciar. Suspecții ar fi furat și apoi au vândut parfumuri, bijuterii și produse de machiaj în valoare totală de 800.000 de euro.

În ”combinație” ar fi intrat și ofițeri ai Ministerului Apărării Naționale, dar și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care ar fi vândut produsele despre care știau că sunt furate.

Oamenii legii au confiscat 400 de parfumuri, 4 minibaruri şi peste 450 de sticle de diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri şi bijuterii, produse cosmetice şi genţi, potrivit Știrile PROTV.

De asemenea, au fost găsiți și banii pe care hoții îi obțineau din vânzarea produselor furate: peste 80.000 de lei și aproximativ 30.000 de euro, dar și alte sume mai mici de dolari și lire sterline.

Suspecții au fost înregistrați video în timp ce furau obiectele din avioane, pe care le furau cu tot cu containerul special în care erau transportate.

Aceste produse erau destinate comercializării în avioane, de către echipaj, la prețuri fără taxe.

Unele companii aeriene, printre care și British Airways, care și-au dat seama unde le dispar bunurile, ar fi renunțat la colaborarea cu firma de catering din România, mai precizează sursa citată.

De la sfârșitul anului 2019 și până în prezent, spun anchetatorii, suspecții ar fi sustras mărfuri de 800.000 de euro, în condițiile în care timp de trei luni de zile zborurile au fost anulate.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.