Marcel Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la carburanți

Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, 20 iunie, că vrea ca prețurile la carburanți să fie plafonate, relatează postul de televiziune Digi 24.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

„Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a mai spus el.

În ultimul timp, în mai multe orașe din România șoferii au organizat proteste la benzinării în semn de nemulțumire față de prețurile mari ale carburanților.

Sute de șoferi au mers în benzinării și au format cozi uriașe, însă când au ajuns la pompe au alimentat de 1-2 lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.