Manevre pesediste în Parlament: Vor să anuleze pensiile speciale, după ideea USR!

FOTO: Gov.ro
Parlamentul României. FOTO: Gov.ro

La fel ca întotdeauna, oportunismul de fațadă este la el acasă în PSD. Parlamentarii muribundului partid măcinat de nenumărate scandaluri de corupție au depus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților legile care privesc anularea pensiilor speciale și abrogarea recursului compensatoriu.

Dacă despre scoaterea infractorilor din pușcării se poate spune că PSD s-a lepădat în perioada Vioricăi Dăncilă, după ce recursul compensatoriu, dat în timpul regimului, și-a făcut deja efectele dorite, e greu de înțeles ce i-a pornit pe pesediști să taie pensiile speciale.

Cel mai probabil, oamenii lui Marcel Ciolacu au făcut acest pas deoarece știau că liberalii vor depune proiecte similare.

Proiectele de lege vor ajunge în comisiile de specialitate. PSD a anunțat că speră ca pensiile speciale să fie anulate până miercuri, în plenul Camerei Deputaților. Aceeași soartă o va avea și recursul compensatoriu.

Două dintre proiectele de lege aflate deja în dezbaterile comisiilor, pe exact aceste teme, au fost inițiate de PNL, respectiv USR, doar ca PSD să se trezească la urmă și să încerce să își asume meritele.

Pentru toate aceste proiecte de lege, Camera Deputaților care este forul decizional și, dacă vor fi adoptate, vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Alte două proiecte de lege dezbătute intens de deputați în aceste zile sunt cele privind alegerea președinților de consilii județene, dar și modificarea codului fiscal pentru scoaterea supraaccizei.