MAI somează o familie săracă să plătească reparaţiile maşinii de poliţie care le-a omorât soţul şi tatăl

familia brănoiu
Foto: Libertatea

Elena Brănoiu şi copiii săi cu handicap sever sunt somaţi de Ministerul Afacerilor Interne să plătească factura pentru reparaţiile la maşina de poliţie care le-a omorât soţul şi tatăl în urmă cu 5 ani, relatează „Libertatea”.

Maşina este un Audi A6, iar MAI cere familiei Brănoiu 29.600 de lei (aproximativ 6.000 de euro), motivând că defunctul a creat „un prejudiciu însemnat în patrimoniul instituţiei noastre”.

Familia este somată să plătească şi dobândă, iar suma trebuie să fie „actualizată cu indicele de inflaţie la data efectuării plăţii respective”, se arată în notificarea trimisă de Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI) din MAI.

Elena Brănoiu şi copiii săi sunt moştenitorii legali al lui Florin Brănoiu și sunt obligaţi să plătească suma.

„Prin încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către defunctul Brănoiu Florin, acesta poartă întreaga răspundere a producerii accidentului rutier şi avarierea autoturismului Audi A6, pentru a cărui reparaţie Direcţia Asigurare Logistică Integrată a achitat suma totală de 29.600,13 lei, creând astfel un prejudiciu important în patrimoniul instituţiei noastre”, se arată în notificarea trimisă familiei Brănoiu.

Florin Brănoiu avea 49 de ani şi era muncitor la o fabrică de mobilă din localitatea Măgurele. Se ducea la lucru în dimineaţa zilei de 7 februarie 2017, când a fost lovit de o maşină de poliţie și a murit pe loc.

„Erau mormane de zăpadă peste tot. A traversat neregulamentar prin singurul loc prin care putea s-o facă”, a explicat Elena Brănoiu pentru „Libertatea”.

Andrei are 27 de ani, iar Maria are 18. Femeia îşi creşte copiii dintr-un salariu de însoţitor, la care adaugă pensia de urmaş şi pensia de invaliditate a celor doi. În total cei 3 au venituri lunare de aproximativ 4.500 de lei. Suma pe care ar trebui să o plătească MAI reprezintă veniturile familiei pe 7 luni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.